Mad med Møgungen
Brownie

Brownie

Tags:

Brownie er én af Møgungens absolutte favoritdesserter. Server med vaniljeis eller en Ben & Jerry's, så bliver det ikke bedre.

Ingredienser

  • 125g smør
  • 250g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 200g sukker
  • 150g brun farin
  • 4 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 70g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokolade og smør i en gryde på mellem varme.
  2. Lad det smeltede chokolade og smør køle helt af. Sæt det gerne i køleskabet.
  3. Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål i 2-3 minutter til det luftigt og skummende.
  4. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Vær forsigtigt, så du ikke slår luften ud af æggene.
  5. Tilsæt nu kakao, salt, vaniljesukker og mel og vend det forsigtigt sammen.
  6. Kom bagepapir i en bageform og fordel dejen i den så den er 2-3 cm høj.
  7. Bag brownien i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i 20-25 minutter. Prik i midten med en gaffel. Der skal gerne hænge lidt kagedej ved, men uden at være færdigbagt.
  8. Når brownien er lidt underbagt i midten, uden at være flydende, er den klar. Den skal nu på køl i 3 timer, gerne natten over.
  9. Server med is og nyd den.