
Brownie
Tags:
Brownie er én af Møgungens absolutte favoritdesserter. Server med vaniljeis eller en Ben & Jerry's, så bliver det ikke bedre.
Ingredienser
- 125g smør
- 250g mørk chokolade
- 4 æg
- 200g sukker
- 150g brun farin
- 4 spsk kakao
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 70g hvedemel
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade og smør i en gryde på mellem varme.
- Lad det smeltede chokolade og smør køle helt af. Sæt det gerne i køleskabet.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål i 2-3 minutter til det luftigt og skummende.
- Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Vær forsigtigt, så du ikke slår luften ud af æggene.
- Tilsæt nu kakao, salt, vaniljesukker og mel og vend det forsigtigt sammen.
- Kom bagepapir i en bageform og fordel dejen i den så den er 2-3 cm høj.
- Bag brownien i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i 20-25 minutter. Prik i midten med en gaffel. Der skal gerne hænge lidt kagedej ved, men uden at være færdigbagt.
- Når brownien er lidt underbagt i midten, uden at være flydende, er den klar. Den skal nu på køl i 3 timer, gerne natten over.
- Server med is og nyd den.