Mad med Møgungen
Klassiske tarteletter med høns i asparges

Klassiske tarteletter med høns i asparges

Tags:

De lækre tarteletter er en sikker vinder på ethvert middagsbord!

Ingredienser

  • 3 hønsebryst
  • 4,5 dl grøntsagsbouillon (kog i 2l vand)
  • 1,5 løg, finthakket
  • 3 laurbærblade
  • 60g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6dl mælk
  • 300g aspargessnitter
  • 20 tarteletter
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog hønsebryst i en gryde med grøntsagsbouillon, løg, salt, peberkorn og laurbærblade. Lad det koge i 15 minutter.
  2. Når hønsen er kogt, gemmes 3dl kogevand til saucen.
  3. Smelt smør i en gryde.
  4. Pisk mel i smøret, indtil der laves en melbolle.
  5. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt, indtil saucen er helt jævn.
  6. Bring saucen i kog i 1-2 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Brug kogevandet til at justere saucens konsistens.
  7. Skær hønsekøddet i tern.
  8. Dræn asparges.
  9. Kom hønsekøddet og asparges i saucen og blandt godt rundt.
  10. Lun tarteletterne efter anvisningerne på pakken.