
Klassiske tarteletter med høns i asparges
Tags:
De lækre tarteletter er en sikker vinder på ethvert middagsbord!
Ingredienser
- 3 hønsebryst
- 4,5 dl grøntsagsbouillon (kog i 2l vand)
- 1,5 løg, finthakket
- 3 laurbærblade
- 60g smør
- 3 spsk hvedemel
- 6dl mælk
- 300g aspargessnitter
- 20 tarteletter
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog hønsebryst i en gryde med grøntsagsbouillon, løg, salt, peberkorn og laurbærblade. Lad det koge i 15 minutter.
- Når hønsen er kogt, gemmes 3dl kogevand til saucen.
- Smelt smør i en gryde.
- Pisk mel i smøret, indtil der laves en melbolle.
- Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt, indtil saucen er helt jævn.
- Bring saucen i kog i 1-2 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Brug kogevandet til at justere saucens konsistens.
- Skær hønsekøddet i tern.
- Dræn asparges.
- Kom hønsekøddet og asparges i saucen og blandt godt rundt.
- Lun tarteletterne efter anvisningerne på pakken.