Mad med Møgungen
Pasta med cremet svampesovs, pancetta og kylling

Pasta med cremet svampesovs, pancetta og kylling

Tags:

Når man står en dag og tænker man har lyst til en cremet pastasauce og man har en rest pancetta, så er det her et absolut fantastisk bud. Pancettaen giver noget salt og en masse smag, svampene sammen med madfløde og parmesan giver en lækker, cremet sovs og kyllinge og spinat sætter prikken over i'et. Og så er det dejlig nemt.

Man kan selvfølgelig undgå svampe, hvis man ikke er til det, bytte pancetta ud med almindelig bacon eller droppe kødet helt, hvis man har kødfri dag.

Opskriften er for 2-3 personer.

Ingredienser

  • 400g pasta
  • 50-100g pancetta
  • 50g friskrevet parmesan
  • 300g svampe skåret i skiver, f.eks. hvide champignon
  • 200g spinat
  • 300g kylling i små, mundrette stykker
  • 2,5dl madfløde
  • 1-2 finthakket løg
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 1-2 dl pastavand
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær svampe i skiver.
  3. Skær kylling i små, mundrette stykker.
  4. Pancetta skæres i tern eller små aflange strimler.
  5. I en pande på god, høj varme steges pancetta af indtil det er gyldenbrunt. Læg det herefter til side men behold fedtet i panden.
  6. I fedtet fra pancettaen steges løg, hvidløg og en masse friskrevet peber i et par minutter.
  7. Tilsæt svampe og svits indtil de har smidt væden.
  8. I en gryde koges pasta efter pakkens anvisning.
  9. Tilsæt nu kyllingen og lad den stege helt igennem. Jo mindre kyllingestykkerne er, jo hurtigere steges de igennem.
  10. Skru panden ned på middelvarme og tilsæt madfløde. Nu skal der røres godt rundt, så sovsen blandes godt og ikke brænder på.
  11. Når pastaen er ved at være kogt, hældes 1-2 dl pastavand i sovsen.
  12. Tilsæt revet parmesan til sovsen og rør godt rundt.
  13. Spinat kommes i sovsen og der røres godt rundt. Hold øje med spinatten, da den trækker sig sammen når den får varmen. Vurder selv hvornår du syntes spinatten er som du vil have den.
  14. Smag sovsen til med peber og server. Velbekomme.