Mad med Møgungen
Pasta med pesto og kylling

Pasta med pesto og kylling

Tags:

Pasta pesto er altid en sikker vinder og en af møgungens absolute favoritter. Og så er den super nem at lave! Vi bruger gerne en rød pesto fra Coop med rød peberfrugt, nødder og italienske oste, men andre pesto kan også bruges. Kyllingen kan også byttes ud med andet kød, eller ingen kød, hvis man hellere vil det. Hvis man har en rest bacon, pancetta eller guancalle kan det også sagtens tilføjes for at give noget ekstra smag og salt.

Det er en nem, hurtig og lækker ret som vi ofte laver på bl.a. travle hverdage når det skal være hurtigt og nemt man samtidig lækkert.

Opskriften er for 2-3 personer.

Ingredienser

  • 500g pasta
  • 400g kylling
  • 200g pesto (vi bruger en rød pesto fra Coop med nødder og italienske oste)
  • 200g mascarpone
  • 50g friskrevet parmesan
  • 4 fed hakket hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • Friskkværnet sort peber
  • 1-2 burrata (strækkes ud over retten når den serveres)
  • Frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

  1. Riv parmesan, hak hvidløg og skær kylling i mundrette stykker.
  2. Kog pastaen i saltvand.
  3. Varm lidt olivenolie på en pande i middelvarme. Når den er varm, steges hvidløg i 2-3 minutter med masser af friskkværnet sort peber. Hvidløget skal ikke brune.
  4. I en anden pande, varmes lidt mere olivenolie. Heri steger du kyllingen.
  5. Tilsæt pesto og mascarpone i panden og rør det godt sammen.
  6. Når pastaen er kogt, hældes ca. 1-2 dl pastavand i panden. Tilsæt parmesan og rør godt rundt, så saucen bliver dejlig cremet.
  7. Når kyllingen er gennemstegt hældes den i panden sammen med pastaen. Blandt det godt sammen og lad det blive varmt.
  8. Smag til med friskkværnet peber. Konsistensen af saucen kan justeres med mere pastavand.
  9. Dræn burrata og læg på toppen af din pasta. Skær burrataen op, så den løber ned over pastaen.
  10. Top med frisk basilikum og server. Velbekomme!