
Traditionel græsk appelsinkage portokalopita
Tags:
Det græske køkken har en masse lækre opskrifter. Én af vores nyfundne favoritter er denne portokalopita, som er en traditionel, græsk appelsinkage. Server den med græsk yoghurt eller vaniljeis, så bliver dine gæster glade hver gang. Og med den lækre sirup, får du en fantastisk lækker og frisk sommerkage.
Ingredienser
- 4 æg
- 2dl olivenolie
- 600g sukker
- 5dl græsk yoghurt 2%
- 4-5 appelsiner
- 3 tsk bagepulver
- 450g filodej
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Pisk æg, olivenolie og 200g sukker i en skål, f.eks. med en håndmixer.
- Tilsæt græsk yoghurt, appelsinskræl fra 2 appelsiner og bagepulver til skålen og pisk det sammen.
- Knus filodejen i hænderne og rør det ind i dejen.
- Smør en 23x33cm bageform med lidt olivenolie. Brug gerne køkkenrulle til at fordele olien.
- Fordel dejen jævnt i bageformen.
- Bag kagen i ovnen i 45-60 minutter. Stik en kniv ned i midten af kagen. Der må ikke sidde noget på kniven når den hives ud af kagen, så er den færdigbagt.
- Mens kagen bager, laver vi siruppen. Sæt en sovsegryde over mellemvarme.
- Rør 0,75 liter appelsinsaft sammen med 400g sukker i gryden.
- Bring saften og sukkeret i kog over mellemvarme i 20 minutter, indtil konsistensen ligner ahornsirup.
- Når kagen er færdigbagt, deles den i 20 stykker og så skal den køle.
- Når både kagen og siruppen er kølet af, hældes siruppen over kagen.
- Lad kagen stå og absorbere siruppen i 1-2 timer.
- Server med græsk yoghurt eller vaniljeis.